Elavtal med Bra miljöval

Miljömärk din el med marknadens tuffaste miljömärkning från Naturskyddsföreningen. Då bidrar du till projekt för ytterligare minskad miljöpåverkan.

Miljömärk din el med marknadens tuffaste miljömärkning Bra Miljöval

Att elproduktion påverkar miljön är oundvikligt. Men genom att välja miljömärkningen Bra Miljöval vet du att elen är producerad med största möjliga hänsyn till klimat och miljö. Du ställer ännu högre krav på elproduktionen och satsningen på förnybara energikällor.

Bra Miljöval el kostar lite extra per kWh och går att få som tillval till alla våra elavtal. Märkningen går att teckna när som helst under avtalstiden och gäller tillsvidare med en månads uppsägningstid.

Om märkningen Bra Miljöval

Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval är världens tuffaste miljömärkning och det ställs hårda krav på elproducenterna. Vattenkraftverk får inte torrlägga vattendragen fullständigt, de måste alltid släppa fram en viss mängd vatten och endast vattenkraftverk som är byggda före 1996 kan märkas med Bra Miljöval. För vindkraft gäller att man ska ha tagit hänsyn till miljö och naturvärden som till exempel fågelliv.