Så maxar du energin i backen

Mycket kraft ut, då måste mycket kraft in. Baka dina egna energibollar och boosta din åkning maximalt.

Recept på energibollar

Ca 15-20 st

Ingredienser

Energibollar

  • 2 dl naturella solroskärnor
  • 1,5 dl naturella pumpakärnor
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 12 st dadlar
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 0,5 dl hallon
  • 0,5 dl blåbär
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Strössel

  • 2 dl kokosflingor
  • En skvätt rödbetsjuice

Gör så här

  1. Energibollar: Mixa solroskärnor, pumpakärnor och kokosflingor till ett fint mjöl i en matberedare. 
  2. Tillsätt dadlar, kakaopulver, vaniljpulver, hallon, blåbär och salt och kör till en smidig massa. Om massan känns torr, tillsätt lite vatten eller några extra dadlar.
  3. Kyl smeten tills det går lätt att forma bollar som sedan rullas i rödbetskokosen.
  4. Strössel: Mixa i matberedare kokosflingor och rödbetsjuice (häll lite i taget tills du får en härlig rosa färg på kokosen).

Receptet har vi lånat från sommarcaféet Frösötornet i Östersund som serverar enbart ekologisk fika. Trevlig bakning!