Arcturas julbord 2017

Vårat julbord är hemlagat på lokala och regionala råvaror från noga utvalda leverantörer, bland andra: Björks i Färila, Änge Chark, Oviken ost, Skärvångens bymejeri och Japptjärnbröd. Vi dukar fram julbordet från och med den 24 november.

Entré: Vår egen svartvinbärsglögg, skurna pepparkakor, russin och mandel

Sillbord: Sex sorters sill, kräftströmming, stekt inlagd strömming, apelsingravad öring, varmrökt röding, vår egen gravlax, gravlaxsås, sillsallad och gubbröra

Bröd: Mjukt tunnbröd från Japptjärnnäset, hårt tunnbröd, vörtlimpa och ekologiskt spisknäcke

Kallskuret: Griljerad skinka, rökt griljerad skinka, kalvsylta, rullsylta, tjälknul, älgkorv, renkorv, fårfiol, lufttorkad skinka, rökt sidfläsk, forbondekorv, leverpastej, ägghalvor med räkor och rom, rödbetssallad, äppelmos, rödlöksmarmelad, fyra sorters senap, pepparrotscrème, grönkålssallad, rotfruktspaj och äppelsallad med lingon

Varma: Senapsglacerade revben, våra egna köttbullar, prinskorv, Jansons frestelse, omelett med svampsås, pepparbakad lax, kryddig rödkål, brunkål,kokt potatis.
Lufisken får man direkt från köket på beställning.

Ostar med tillbehör: Julost, cheddarost, brie, utvalda ostar från lokala mejerier, getmese, färskost med rosépeppar, messmör, fikonmarmelad, kråkbärsmarmelad, tre sorters kex

Gottebord: Rullrån och havresnäckor, mjuk pepparkaka med lingon, klenäter, hallonsylt och blåbärssylt, hjortroncrème, skuren pepparkaka, jämtlandsfudge med mese, punschpraliner, skumtomtar, ischoklad, knäck, ris á la Malta, pepparkaksmousse och saffranspannacotta

Kaffe & Te: Krav- och rättvisemärkt

Vegetariskt & veganskt:
Ät vad du vill och kan från julbordet samt att du får en vegansk varmrätt och efterrätt

545 kr per person, barn 8-12 år 275 kr, barn 4-7 år 125 kr

Ni kan även beställa catering av julmat - jultallrik från Arctura 165:- per person inkl. moms.