Öppettider på Arctura Restaurang & Skybar

Julbord

Arcturas julbord består till största delen av lokala och regionala råvaror från noga utvalda leverantörer. Vi dukar fram julbordet från och med den 24 november.

Arcturas Julbord 2017

Med lokala och regionala produkter från våra egna uppfödare samt bland andra: Björks i Färila, Hedmans Chark i Strömsund, Änge Chark, Oviken ost, Skärvångens bymejeri, Börtnans Fjällvattenfisk, och Japptjärnbröd

Entré: Vår egen svartvinbärsglögg, skurna pepparkakor, russin och mandel

Sillbord: Sex sorters sill, kräftströmming, stekt inlagd strömming, apelsingravad regnbåge, varmrökt röding, vår egen gravlax, gravlaxsås, sillsallad och gubbröra

Bröd: Mjukt tunnbröd från Japptjärnnäset, hårt tunnbröd, vörtlimpa och ekologiskt spisknäcke

Kallskuret: Griljerad skinka, rökt griljerad skinka, kalvsylta, rullsylta, tjälknul, älgkorv, renkorv, fårfiol, lufttorkad skinka, rökt sidfläsk, forbondekorv, leverpastej, ägghalvor med räkor och rom, rödbetssallad, äppelmos, rödlöksmarmelad, fyra sorters senap, pepparrotscrème, rotfruktspaj och äppelsallad med lingon

Varma: Senapsglacerade revben, våra egna köttbullar, prinskorv, Jansons frestelse, omelett med svampsås, pepparbakad lax, kryddig rödkål, brunkål,kokt potatis. Lufisken får man direkt från köket på beställning.

Ostar med tillbehör: Julost, cheddarost, brie, utvalda ostar från lokala mejerier, getmese, färskost med rosépeppar, messmör, fikonmarmelad, svartvinbärsmarmelad, tre sorters kex

Gottebord: Rullrån och havresnäckor från Japptjärnnäset, mjuk pepparkaka med lingon, klenäter, hallonsylt och blåbärssylt, hjortroncrème, skuren pepparkaka, jämtlandsfudge med mese, punschpraliner, skumtomtar, ischoklad, knäck, ris á la Malta och klappgröt

Kaffe & Te, Krav- och rättvisemärkt

545 kr per person, barn 8-12 år 275 kr, barn 4-7 år 125 kr