Anslut lokaler och flerbostadshus till elnätet

Vi ser till att du får el när du bygger företagslokaler eller flerbostadshus. Här kan du få en prisuppgift på anslutningen till elnätet.

Guide för nyanslutning 

  1. Fyll i formuläret nedan om du vill få en preliminär prisuppgift på anslutningen.
  2. Ta kontakt med en behörig elinstallatör som skickar en föranmälan till oss. Räkna med att det kan ta mellan tre och nio månader. 
  3. Jämtkraft skickar ett avtal som du får skriva under och returnera.
  4. Elinstallatören skickar in en färdiganmälan där önskat anslutningsdatum framgår.
  5. Jämtkraft ansluter anläggningen mot elnätet.
  6. Anslutningsavgiften betalas.

Prisförfrågan nyanslutning

Östersund, Åre och Krokom befinner sig just nu mitt i en omfattande byggfas. Detta är väldigt positivt för regionen men det medför att elnätsverksamheten på Jämtkraft för närvarande får utökade ledtider för att handlägga och genomföra vissa anslutningsarbeten.

Även delar av övrig infrastruktur i samhället, så som Trafikverket och markägare, som ibland är inblandade vid anslutningar påverkas också av de många byggnationerna vilket även det ger längre ledtider.

Inför stundande vinter, då vi på grund av kälen inte kan gräva, önskar vi därför att ni har överseende om er anslutning dröjer.

Genom att lämna de uppgifter vi frågar efter godkänner du att vi kan använda uppgifterna för att hantera ärendet samt kunna kommunicera med dig. Jämtkraft vidtar de åtgärder som behövs för att säkerställa hanteringen av personuppgifterna. 

Läs Jämtkrafts personuppgiftspolicy

Jag godkänner att Jämtkraft hanterar mina uppgifter*