Den 11 februari klockan 21:00-02:00 utför vi ett planerat underhållsarbete på vår webbplats. Det kan innebära att det är svårt att teckna elavtal under den tiden.

En kvinna ler och serverar kaffe i kassan på ett kafé

Investeringar i elnätet

Vi försöker alltid att förebygga fel istället för att rätta till dem i efterhand. Vi har ett tryggt och säkert elnät som vi ständigt bevakar. Varje år investerar vi omkring 200 miljoner kronor för att hålla en hög leveranssäkerhet samt möjliggöra elektrifieringen och energiomställningen i samhället. Nästan allt underhåll av elnätet görs dessutom avbrottsfritt.

Så jobbar vi med elnätet

För oss är det viktigt att det finns ett riktigt bra elnät även för dig som bor och arbetar i glesbygd. Det är något vi är extra stolta över.

Elledningar i granskog.

Elnätsprojekt

 • Verksmon-Lugnvik

  Jämtkraft Elnät AB avser att ansöka om koncession för en ny 220 kV kraftledning från Verksmon till Lugnvik.

 • Järpströmmen-Järpen

  Jämtkraft Elnät AB avser att ansöka om tillstånd för en ny 130 kV kraftledning. Planen är att den ska sträcka sig från en ny fördelningsstation i Järpen, till befintlig stamnätsstation i Järpströmmen.

 • Krokom-Föllinge

  Jämtkraft framtidssäkrar elnätet från Krokom till Föllinge Pil

 • Midskog-Verksmon

  Spänningshöjning från 145 kV till 220 kV på kraftledningen mellan Midskog och Verksmon samt för parallella luftledningar mellan befintlig luftledning och Verksmon industriområde.