Östersundshem laddar med Bee

Det kommunalägda bostadsbolaget i Östersund, Östersundshem, har tagit ett stort steg mot en fossilfri fordonsflotta. När vagnparken skulle bytas ut tog företaget beslutet att ligga i framkant och byta alla sina gamla företagsbilar till elbilar och laddhybridbilar. Det innebär att företaget sänker sina koldioxidutsläpp med hela 27 ton per år.

Östersundshem har idag 20 företagsbilar som främst används av områdesvärdar och tekniker i bostadsområdena. De nya bilarna kommer att vara fem laddhybridbilar av modell Golf GTE och Mitsubishi Outlander, samt 15 renodlade elbilar av modell Renault Kangoo och Renault Zoe. Laddningen av Östersundshems bilar sköter Bee.

Den primära laddningen av bilarna sker på dedikerade laddstationer reserverade Östersundshem. Stationerna är placerade vid Östersundshems fastigheter. Som komplement till den primära laddningen har Östersundshem möjlighet att ladda på Bee´s publika laddstationer.

Östersundshem har också etablerat en publik laddstation som tillgänglig för allmänheten på besöksparkeringen vid företagets huvudkontor. Syftet med satsningen är bland annat att uppmuntra Östersundsborna att byta till miljöbil.

Östersundshems nya fordonsflotta

  • 20 företagsbilar, varav 5 laddhybrider och 15 elbilar.
  • Flera laddstationer för företagsbilarna.
  • En publik laddstation för besökare.