Vill ditt företag vara med och skapa en renare framtid?

Nyhet!

Rent flygbränsle

Leveranstid ca 2-3 dagar

Köp renare flygbränsle

Jämtkraft tillsammans med Swedavia tar nu ett initiativ för att minska koldioxidutsläppen från flyget.

Att flyga till Åre-Östersund flygplats är en viktig förutsättning för regional utveckling och näringslivet i Jämtland. I nuläget bidrar flyget väsentligt till klimatförändring. Alternativa bränslen så kallad biojet produceras i allt för liten volym och är dyrt. Flygbolagen har än så länge inte tagit steget att upphandla biojet med argumenten ökade kostnader och minskad konkurrenskraft. Efterfrågan för biojet måste öka för att stimulera marknaden och producera större volymer till ett lägre pris.

Jämtkraft vill gärna främja utvecklingen och i samarbete med Swedavia profilera Åre-Östersunds flygplats till en destination som går före och där man tankar förnybart. Under 2019 har Jämtkraft fått löfte om att få köpa 100 ton biojet från Air BP, som vi vill dela med fler intressenter från näringsliv och offentlig sektor i Jämtland.

Vi har beräknat att vi själva kommer att behöva 20 ton för våra flygresor till och från Stockholm under 2019. Vårt syfte nu är att skapa efterfrågan och därmed ökad produktion och lägre priser framöver. 

Nu bjuder vi in ert företag eller organisation att vara med att ta ett gemensamt ansvar. För att göra det så enkelt som möjligt kan ni köpa in er på vår volym. Det är inte ett dugg krångligt. Ni bestämmer hur många resor eller hur mycket pengar ni kan tänka er att köpa för. Vi sköter kontakten med Air BP och distributionen av de gröna certifikaten till er. Ni flyger på biojet till och från Stockholm!

Pris ca 385 kronor/resa
Kontakta Karin
karin_boden_dsc2623

Säg hej till Karin!

Om ni har frågor eller känner rakt av att det här är grejen för er så ta kontakt med mig så hörs vi!

Just nu tar vi inte emot fler förfrågningar angående köp av flygbränsle.