Kom igång med solceller och solelsproduktion

För att sätta upp solceller och komma igång med att producera egen solel är det några saker du bör tänka på. Vi guidar dig genom hela processen att köpa och installera solceller.

Kom igång med solceller och solelsproduktion

1 Placering

Ta reda på vad du har för takyta eller markyta som kan vara lämplig för solceller. Kolla upp i vilket väderstreck det är mest effektivt att montera solpanelerna.

Mät taket på fastigheten eller markytan och fundera över hur mycket el du vill producera.

2 Offert

Kontakta oss så ger vi dig en offert på en solcellslösning. Solpaneler, SolarEdge effektoptimerare, montering och installation ingår i våra skräddarsydda helhetslösningar. Om du vill utföra installationen själv kan du välja att endast köpa solpanelerna.

3 Anslutning

Ta kontakt med det elnätsbolag som äger elnätet där du vill sätta upp din solcellsanläggning. De hjälper dig att kontrollera om anläggningen kan anslutas till elnätet.

4 Bygglov

Kolla med din kommun om du behöver bygglov för solcellerna.

5 Bidrag

Ansök om bidrag för solceller hos Länsstyrelsen. Är ditt hus äldre än fem år kan du få ROT-avdrag för installationen. Tänk på att ROT-avdraget inte kan kombineras med solcellsstödet.

6 Installation

Om du valt en skräddarsydd helhetslösning sköter vi monteringen och installationen. 

7 Produktion

Om du producerar mer el än du använder kan du antingen sälja ditt överskott eller lagra ditt överskott av solelsproduktion.

När din produktion är igång kan du följa den på Mina sidor och i appen för SolarEdge.

 

Solcellspaket för din villa

Hos oss får du ett komplett solcellspaket där allt från planering till installation av solcellerna ingår.

Solcellspaket för ditt företag

I våra skräddarsydda solcellslösningar för företag, lantbrukare och bostadsrättsföreningar ingår allt från planering till installation.