Möt Josefin

Josefin sommarjobbade på Jämtkraft sommaren 2017 efter sin examen. Det ledde till en fast anställning.

en leende kvinna

Efter sin kandidatexamen från medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet sökte Josefin sommarjobb på Jämtkrafts kommunikationsavdelning där hon var i 6 veckor. Det ledde henne till en fast tjänst som digital kommunikatör. 

Varför valde du att söka jobb på Jämtkraft?
– Jämtkraft är ett spännande företag som gör mycket för Jämtland, bland annat genom infrastruktur och sponsring, det är en stor bredd i bolaget. Jag lockades även av att kommunikationsavdelningen var så pass stor vilket innebar att man kan lära sig mycket av sina kollegor.

Berätta lite om dina arbetsuppgifter då och nu
– När jag sommarjobbade fick jag göra många reportage och vara ute och träffa mycket folk, både internt och externt. Jag producerade innehåll och publicerade i digitala kanaler. Jag fick även jobba med kundbrev och analys. Det var väldigt mångsidigt och givande! När jag sedan kom tillbaka för ett vikariat och senare fast tjänst fick jag utökat ansvar för digitala kanaler. Idag jobbar jag med alltifrån strategi, planering och publicering till utveckling och uppföljning.

Hur skulle du beskriva Jämtkraft?
– Ett företag med lång erfarenhet av hållbarhetsarbete och samhällsengagemang som är i en spännande utvecklingsfas i och med digitalisering, ny teknik och klimathot.

Något tips till de som söker sommarjobb?
– Ta chansen att lära dig om de olika avdelningarna och jobbet som görs på Jämtkraft! Det finns en väldigt härlig bredd av kompetenser inom företaget.