Arbetet efter stormen fortsätter

Ett trettiotal av Jämtkrafts kunder kommer inte att ha fått strömmen tillbaka efter stormen Hildes framfart det senaste dygnet.

Publicerad 2013-11-17

-Trots att vi ansträngt oss så har vi inte lyckats åtgärda alla problem. Tyvärr får några av våra kunder nog förbereda sig på en strömlös natt och morgon, säger Pär-Erik Petrusson avdelningschef vid elnät.

Det är två ledningar i fjällvärlden som återstår att åtgärda, det har inte gått att nå området i dag söndag på grund av det hårda vädret.      

- Det mesta åtgärdsarbetet var avklarat vid halv tio tiden i kväll. Men det är fortfarande personal ute för att rensa upp stormfällor som ligger mot en elledning vid Anjan. Stormfällorna blockerar också vägen, därför ska vi försöka få bort dem i natt, så att vägen mot Norge kan öppnas, berättar Pär-Erik Petrusson.      

I morgon, måndag, ska man besikta ledningarna från luften med hjälp av helikopter.

Jämtkraft uppmanar allmänheten att inte gå i närheten av skadade anläggningar, lågt hängande ledningar eller stormfällda träd intill ledningar.   Senaste informationen om strömavbrotten hittar du i vår avbrottskarta (öppnas i nytt fönster). Den uppdateras löpande av vår driftspersonal.