Bekväm hållbarhet med Dela vattnet

Anders Wikström Aloandersson och hans familj har solceller på sitt hus söder om Östersund och har tjänsten Dela vattnet. Tjänsten innebär att du lagrar överskottet som produceras under soltimmarna och sparar den till du behöver det. Vi har träffat Anders tidigare och vill nu höra hur det har fungerat under vinterns mörka månader.

Publicerad 2018-05-11

anders wikström aloandersson

– Det har bara rullat på, det är det som är det bästa med Dela vattnet. Du behöver inte ha någon koll på momsredovisning, elcertifikat eller energimyndighetens byråkrati. Det ska vara bekvämt att vara miljömedveten. Det ska inte krävas en massa tid som i onödan inkräktar på våra redan pressade livspussel.

Anders och familjen har fått tillbaka sina sparade kilowattimmar från sommaren, men hur mycket pengar har de sparat?

– Vi har till att börja med gjort en kalkyl på att detta är bra investering på tio år, men om vi räknar på ett år så producerar vi ungefär 11 000 kilowattimmar, det gör 10 000-11 000 kronor. Om energipriset går upp så kommer vi att spara ännu mer.

Miljövänligt, ekonomiskt och bekvämt

Dela vattnet är en lagringstjänst för solelsproducenter. Den el som du inte använder under sommaren kan du spara hos Jämtkraft för att nyttja under vintern då behovet är större och priserna högre. Anders nämner tre starka fördelar med tjänsten.

– Miljövänligheten, ekonomin och bekvämligheten. Du kan ansluta dig till Dela vattnet utan att behöva lägga ner en massa timmar på byråkrati och på att jämföra priser. Du vet att du har en hållbar energilösning, avslutar Anders.

Dela vattnet

Lagra solenergi i vattnet

Med molntjänsten Dela vattnet kan du lagra dina solcellers överskottsenergi från sommaren till vintern, när du använder som mest el och den är som dyrast.

Dela vattnet