Dunder och Storm - nu är Mullbergs vindpark invigd

Publicerad 2014-08-26

I dag invigdes Mullbergs vindpark. De totalt 26 vindkraftverken har fått sina namn från skolbarnen i Rätan och förutom Dunder och Storm finns också kraftverken Duggregn, Vindstjärna, Åskar och ytterligare 21 stycken. Barnen var också med under invigningen och hjälpte till med invigningen.

- Samarbetet med de som bor här i bygden har varit väldigt bra, därför vill vi rikta ett särskildt tack till er i dag, sa Melcher Falkenberg VD Mullbergs Vind, vid invigningen.

Under byggprocessen har ett av målen varit att anlita så många lokala entreprenörer som möjligt, och vid en summering nu när vindparken står klar visar att mer än 50 % av de anlitade entreprenörerna har sin verksamhet i Jämtlands län. Utöver det har Mullbergs Vind också samarbetat med byalag, skolan, lokala restauranger och butiker.

De cirka 260 personerna som var med vid invigningen fick också lyssna till en jojk om vinden av AnnaSara Stenvall och ett föredrag om klimatet av Andreas Gyllenhammar.

Mullbergs vindpark beräknas producera förnybar el till 50 tusen hushåll i 25 år framöver. Varje verk är 179 meter högt och väger 600 ton.

Vindparken har byggts av Jämtkraft och Skanska ID som tillsammans bildade bolaget Mullbergs Vind AB. Totalkostnaden är cirka 1,2 miljarder kronor.