Earth Hour – snart dags att släcka ner för en ljusare framtid

Publicerad 2009-03-24

Jo, nu på lördag 28 mars klockan 20.30-21.30 slocknar deras fasadbelysningar då miljontals människor världen över släcker ljuset i Earth Hour – en manifestation för klimatet.

I samband med detta kommer Östersunds kommun i samarbete med Jämtkraft anordna aktiviteter i Vinterparken. Under nedsläckningen bjuder Östersunds kommun på uppträdande med eldakrobaterna från Cirkus Kul & Bus. Från isen kan du se landmärken som Rådhuset, Arctura och Gustafsbergsbacken mörkläggas. Även andra kommunala skidanläggningar och gatubelysningen i Östersund, Brunflo och Lit kommer att släckas ner för en timme. 90 väglyseföreningar uppmanas också att släcka . De anställda vid kommunen och Jämtkraft uppmuntras att följa det goda exemplet.

Jämtkraft släcker Arctura, kontor och andra anläggningar. Hittills har hela 2 140 städer i 82 länder anmält sig till Earth Hour. Sverige slår rekord i klimatengagemang med närmare 80 deltagande städer och kommuner. Syftet med den symboliska manifestationen är att sända en signal till världens makthavare att de vid FN:s klimatmöte i Köpenhamn i december ska fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden.

Program Vinterparken:

20.00 Vi samlas ute på isen där facklor och vedkorgar lyser upp.

20.30 Se Östersund släckas ner. Cirkus Kul och Bus uppträder.

20.30-21.30 Gå en promenad för världens klimat – för varje deltagare ger Jämtkraft 10 kronor till Världsnaturfonden.

21.30 Östersund tänds igen.