En excellent arbetsgivare och Årets Karriärföretag 2021

Jämtkraft har för tredje året i rad fått utmärkelsen Excellent arbetsgivare av Nyckeltalsinstitutet. Samtidigt är Jämtkraft också ett av årets karriärföretag 2021 utsett av Karriärföretagen.

Publicerad 2021-04-30

två glada män i gula arbetskläder.

Medarbetarna = mänskliga möjliggörare

I Jämtkrafts strategi framgår att det är medarbetarna med dess samlade kompetens som är den främsta faktorn för ett lyckat genomförande av strategin. Medarbetarna är också nyckelingrediensen för att nå de höga ambitionerna som finns. Att stort fokus läggs på att säkerställa en attraktiv arbetsplats som lockar och attraherar den kompetens som behövs är därmed jätteviktigt. Likaså att de befintliga medarbetarna mår bra, är hållbara och utvecklas på Jämtkraft.

– Det är extra roligt att vi i år fått två utmärkelser som handlar om just arbetsplatsen och medarbetarna eftersom det är just vi som jobbar här som tillsammans är Jämtkraft. Ingen annan gör det åt oss, säger Lillemor Olsson, HR-ansvarig.

Årets karriärföretag 2021

"Jämtkraft är en engagerande arbetsgivare med fokus på sina medarbetare och hållbarhet. Med ett utmärkt employer branding-arbete skapar Jämtkraft en spännande och utvecklande arbetsplats. All kompetens är välkommen hos Jämtkraft och med en bred mix av tjänster finns det något för alla. Kombinerat med en varm företagskultur är varje medarbetare garanterad en trygg arbetsplats. Bra jobbat!

Så löd Jämtkrafts motivering för att bli ett av Årets karriärföretag. Karriärföretagen listar varje år de 100 arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheter för unga talanger. Cirka 1000 företag, statliga verk, myndigheter och kommuner är med i urvalet.

En excellent arbetsgivare för tredje året i rad

Jämtkraft har också för tredje året i rad fått utmärkelsen "Excellent arbetsgivare" vilket innebär att vi tillhör tio procent av de bästa företagen av faktiska arbetsvillkor i Sverige i samtliga branscher. Utmärkelsen kommer från Nyckeltalsinstitutet som mäter företags arbetsvillkor, hälsoklimat och jämställdhet.