Få avbrott på grund av stormen

Arbetet med upprensningen efter stormen fortsätter. Just nu är fem av Jämtkrafts kunder utan ström.

Publicerad 2013-11-19

Arbetet med upprensningen efter stormen fortsätter. Just nu är fem av Jämtkrafts kunder utan ström.

- Vi jobbar på med felavhjälpning, det tillkommer lite nya avbrott, där träd har legat länge på de isolerade ledningarna, säger Pär-Erik Petrusson vid Jämtkraft Elnät. Uppskattningen är att nästan alla avbrotten kommer att vara lagade till kvällen.

Under måndagen har Jämtkraft använt helikopter för att inventera elnätet och få en överblick av hur skadorna ser ut.   - Det är mycket vindfällor och skog som står och lutar mot ledningar som vi måste ta bort. Vi använder motorsåg och skogsmaskiner men vi spränger också bort träd som ligger över ledningar, berättar Pär-Erik Petrusson.

Även i dag, tisdag den 19 november kommer Jämtkraft att använda sig av två helikoptrar för att besikta ledningar. Upprensningsarbetet beräknas pågå veckan ut.

På vår avbrottskarta kan du se strömavbrott i vårt elnät. Du kan se både planerade avbrott och avbrott som beror på olika typer av fel.   För ytterligare information kontakta: Kristina Andersson, pressansvarig Jämtkraft, 063-57 74 72, kristina.andersson@jamtkraft.se