Förnybar hästkraft på Östersundstravet

Antalet laddställen för elbilar blir allt fler. En av de som investerat i en laddstolpe är Östersundstravet. Laddstolpen på den allmänna parkeringen vid travets huvudentré är tillgänglig och öppen för alla.

Publicerad 2020-12-08

 – Vi har många gäster och besökare här på Östersundstravet, vilket gav upphov till investeringen. Den här laddstolpen ökar tillgängligheten i en del av Östersund som inte har så många laddningsmöjligheter, säger Jan Quicklund, travbanechef på Östersundstravet.

För drygt ett år sedan inledde Jan Quicklund en dialog med Jämtkraft om hållbara och lönsamma lösningar för verksamheten. Det resulterat i att en laddstolpe för elbilar placerats på parkering utanför travet. Förutom att tillgodose det identifierade behovet av elbilsladdning, ses det även som ett bra steg i ett miljöarbete.

– Det är ett arbete som går i harmoni med ett sunt miljötänk. Vi tycker att den här lösningen är riktigt bra.

Jan Quicklund

Jan Quicklund, travbanechef på Östersundstravet.

Fler lösningar i framtiden

Laddstolpen kan betjäna två bilar i taget och laddar ett tomt batteri till fullt på 4–6 timmar. Beroende på utfallet och användandet av laddstolpen är Jan Quicklund öppen för att installera fler laddstolpar.

–  Framtiden får utvisa om det blir fler sådana här lösningar, inte bara ute på parkeringen utan även inne på stallbacken.

Laddlösningar

Elbilsladdning för företag

Erbjud anställda, kunder och besökare att ladda elbilen vid ditt företag. Vi erbjuder kompletta lösningar med laddstationer och laddstolpar till företag, fastighetsägare och kommuner.

Våra laddlösningar