Ge din julgran en god fortsättning

Din julgran blir fjärrvärme hos oss. Ta med din gran och släng den i containern vid kraftvärmeverket i Lugnvik eller i träåtervinningen vid Östersunds eller Brunflos återvinningsstationer.

Publicerad 2018-01-02

dela värmen fjärrvärme

Dela värmen och ge din gran en god fortsättning. Precis som ifjol kan du slänga julgranen i vår container vid kraftvärmeverket i Lugnvik eller träåtervinningen vid Östersunds eller Brunflos återvinningsstationer. Vi tar hand om den och gör fjärrvärme av den, och din julgran får fortsätta sprida värme till tusentals människor.

12,8 ton julgranar 2017

En av fördelarna med fjärrvärme är att vi kan återvinna energi som annars skulle ha gått till spillo, som julgranar till exempel. Tack vare miljökloka medborgare fick vi 2017 in 12,8 ton julgranar som blev värme och el i vårt kraftvärmeverk. 12,8 ton motsvarar 2 200 julgranar och dessa gav värme till cirka 4 100 tiominutersduschar och el till LED-belysning på 2 200 granar dygnet runt i 39 dagar. Eller värme till en normalstor villa och hushållsel till två normalstora villor under ett helt år.