God Jul framtidsälskare!

Publicerad 2014-12-18

Nu har det nationella laddinfrastrukturprojektet installerat 10 snabbladdare och 45 smartladdare, det är 110 laddpunkter, i Västernorrland och Jämtlands län under 2014. Ett delmål är nått med råge och nu satsar vi vidare under 2015. Totalt installeras 186 laddpunkter i projektet.

Tillsammans med en tidigare välutbyggd laddinfrastrukur i till exempel Östersund är de två länen "Green Highway-regionen" på väg att få en så utbyggd laddinfrastruktur att det är möjligt på riktigt att äga och använda elbilar och laddhybrider på ett bekvämt sätt.

De senaste veckorna har två turistdestinationer, Funäsdalen och Åre, fått snabbladdstationer och smartladdstationer inför vintersäsongen. Alla laddbara bilar är välkomna och laddningen sker förstås med den nya EU-standarden på samtliga laddstationer.

För att hitta till våra laddstationer använder du enklast http://kartor.eniro.se . Där ser du också om det är ledigt vid laddplatsen.

Det nationella laddinfrastrukturprojektet pågår under 2014 och 2015 och genomförs av Jämtkraft tillsammans med Jämtkraft Elnät, Sundsvall Elnät och Mittuniversitetet på uppdrag av Energimyndigheten.

Mer information: Mikael Hagman 063149089, mikael.hagman@jamtkraft.se