Gymnasieskola tävlar i att spara el

Publicerad 2008-01-29

Wargentinskolan är första skolan i länet att genomföra energispartävling Energisparracet. Den engagerade miljögruppen på skolan anordnar tävlingen tillsammans med Jämtkraft.

Under perioden 4-29 februari får alla elever på Wargentinskolan vara med och tävla i Energisparracet. Anmälan görs på skolans hemsida och deltagarna åtar sig att göra minst fem energisparåtgärder. Jämtkraft hoppas uppnå ett medvetet elsparande hos eleverna som de kan föra med sig hem till sina familjer.

Miljögruppen kommer att sköta tävlingen under periodens gång och uppmana alla att vara med. Deltagarna får en kyl- och frystermometer samt en lågenergilampa och har chans att vinna en iPod i första pris. Övriga priser blir presentkort på sportbutik och biobiljetter.

Det kommer att delas ut priser i varje årskurs och vinnarna lottas fram. Under första veckan i mars tillkännages vinnarna på Wargentins hemsida. Men vad de vunnit får de veta först när priserna delas ut av Jämtkrafts energirådgivare på skolans miljödag 20 mars. Då kommer även det miljömässiga resultatet att presenteras.

Lärarna på Wargentin kommer också att erbjudas delta i tävlingen och deras priser står skolan för.


För ytterligare information kontakta:
Bengt Funseth, rektor Wargentinskolan, tel 063-14 42 44,
070-632 48 78.
Roger Markström, energirådgivare Jämtkraft, tel 063-14 92 25,
076-764 8113.