Ingen festival utan el

Under Storsjöyran ska artisterna sjunga, högtalarna dundra och lamporna blinka - och då är elen avgörande. Nu besiktar Jämtkraft de berörda nätstationerna för att se till att risken för avbrott minimeras.

Publicerad 2019-07-11

urban-red

Urban Perrson är driftledare på Jämtkraft och besiktar elnäten innan stora evenemang

Inför alla stora evenemang, så som Storsjöyran, är det viktigt att kontrollera nätstationerna för att förhindra störningar. Detta gör man genom att besöka de berörda stationerna för att upptäcka eventuella störningar med hjälp av en detektor.

- Det är bra att vi kollar igenom alla anläggningar, vi vill inte att det ska bli ett avbrott och påverka besökarna på ett så stort evenemang som Storsjöyran, säger Urban Persson, driftledare på Jämtkraft.

Jämtkraft går i år in som stolt huvudsponsor till Storsjöyran, och vill kunna leverera säker el under eventet. En förutsättning för att kunna göra det är just genom de förebyggande insatserna som görs.

- Yrangruppen ställer inga krav på oss, utan det är Jämtkraft själv som vill ha ett säkert elnät. Det bidrar till våra fina siffror på 99,99% leveranssäkerhet. Hittills har vi aldrig haft en störning under Yran, säger Urban Persson.

PS. Visste ni att Jämtkraft kommer finnas på plats under Yranveckan? Ni kan hitta oss på stråket med Café Kontakt.