Nu kan Dunder och Duggregn leverera el

Nu är Jämtkrafts nya vindpark på Mullberget officiellt invigd. Tisdagen den 26 augusti invigdes kraftverken som skolbarnen i Rätan namngett.

Publicerad 2014-08-26

mickeochbarnen

Åskar, Harrycane, Cycklona och de andra vindkraftverken i Mullbergs vindpark står nu redo att leverera förnybar el till omkring 50 tusen hushåll. Barnen från Rätans skola som varit med och namngett vindkraftverken var också med och hjälpte till vid invigningen. 270 besökare kom till invigningen och firade det nya tillskottet av förnybar el.

– Samarbetet med de som bor här i bygden har varit väldigt bra, därför vill vi rikta ett särskilt tack till er i dag, sa Melcher Falkenberg VD Mullbergs Vind, vid invigningen.

Under byggprocessen har ett av målen varit att anlita så många lokala entreprenörer som möjligt, och vid en summering nu när vindparken står klar visar att mer än 50 % av de anlitade entreprenörerna har sin verksamhet i Jämtlands län. Utöver det har Mullbergs Vind också samarbetat med byalag, skolan, lokala restauranger och butiker.

De cirka 260 personerna som var med vid invigningen fick också lyssna till en jojk om vinden av AnnaSara Stenvall och ett föredrag om klimatet av Andreas Gyllenhammar.

Mullbergs vindpark beräknas producera förnybar el till 50 tusen hushåll i 25 år framöver. Varje verk är 179 meter högt och väger 600 ton.

Vindparken har byggts av Jämtkraft och Skanska ID som tillsammans bildade bolaget Mullbergs Vind AB. Totalkostnaden är cirka 1,2 miljarder kronor

Bilder från invigningen

Film från invigningen