Jämtkraft & Yran — ett hållbart partnerskap

Jämtkraft går i år in som en av Storsjöyrans huvudsponsorer, i ett treårigt samarbete med Storsjöyran, där fokus ligger på hållbarhet.

Publicerad 2019-06-24

publikhav på storsjöyran under presidenttalet

 

– Jämtkraft har ett samhällsansvar i många perspektiv. Leveranssäker el och produktion av förnybar el är vår kärnverksamhet, men för oss är det viktigt att också stötta initiativ och aktiviteter som bidrar till att vår region är en attraktiv plats att bo och verka på. Jämtkraft har lång erfarenhet av hållbarhetsarbete och kommer verka som inspiratör och katalysator för Yrans fortsatta hållbarhetsarbete, säger Erik Brandsma vd.

Storsjöyrans vd Andréa Wiktorsson välkomnar Jämtkrafts engagemang.

– Hållbarhetsfrågorna diskuteras flitigt i vår bransch. Yran arbetar redan på olika sätt, vi har grön el och ett utvecklat återvinningsarbete. Ifjol bytte vi ut det traditionella fyrverkeriet mot laser och vi gör många olika satsningar i kulisserna, men vårt hållbarhetsarbete är mer omfattande än så. Därför känns det tryggt att inleda ett långsiktigt samarbete med en så kunnig partner som Jämtkraft.

Jämtkraft sponsrar flera olika verksamheter, både idrott, kultur och sociala projekt. Fördelningen har dock varit lite skev till idrottens fördel.

– I vår framtida sponsorstrategi vill vi att fördelningen blir jämnare. Att medverka till länets största kulturevenemang känns väldigt roligt, säger Karin Stolt Halvarsson, kommunikationschef Jämtkraft.

Träffa Jämtkraft på Café Kontakt

Ett nytt inslag på Yran i år är Café Kontakt. Konceptet är skapat av Jämtkraft och syftet är att få till mänskliga möten. Här vill företaget träffa Yranbesökarna, bjuda på fika och en pratstund eller bara vara en paus i vimlet.

– För oss är Yran verkligen energi. Inte bara den lokala förnybara energin som driver förstärkare, scenljus och restauranger utan lika mycket mänsklig energi som både besökare och artister bidrar med och som uppstår i mötet mellan människor. Därför har vi till årets Yra också skapat Café Kontakt. En plats mitt i Yran där människor kan mötas, säger Karin Stolt Halvarsson.

Kontakter:
Jessica Brander, kommunikationsavdelningen Jämtkraft
jessica.brander@jamtkraft.se
070-556 73 62

Andrea Wiktorsson, vd Storsjöyran
andrea@yran.se
070-344 80 12