Jämtkraft blir delägare i CLEVER – tar steget fullt ut för ökad elbilsanvändning

Publicerad 2015-06-30

Jämtkraft går in som delägare i CLEVER Sverige tillsammans med Öresundskraft. Målet är att erbjuda Svenska elbilsförare marknadens bästa laddlösning. Det ska bli lika enkelt att använda elbilen som att använda dagens bensin- och dieselbilar.

Antalet elfordon växer snabbt i Sverige. Idag finns över 10 000 laddbara elfordon i landet, det senaste året har antalet ökat med 122 procent.

– Jämtkraft identifierade tidigt trenden mot ett växande intresse för elbilar och vi har velat bejaka den utvecklingen. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen inom laddinfrastruktur och för ett klimatsmartare samhälle, säger Anders Ericsson, vd Jämtkraft.

CLEVER Sverige erbjuder laddare för hemmet, arbetsplatsen och publik snabbladdning. Konceptet, som redan är etablerat och marknadsledande på den danska marknaden, innefattar också betallösningar för elen som bilarna laddas med. Avsikten är att etablera en ledande position på den växande, svenska marknaden för elbilsladdning.

– Vi tror starkt på CLEVERs koncept. Nu ser vi fram emot att som delägare tillsammans med Öresundskraft ta ytterligare ett steg för en ökad elbilsanvändning. Jämtkraft och Öresundskraft intar nu tillsammans en ledande position bland de regionala energibolagen inom laddinfrastruktur, säger Anders Ericsson.

– Jämtkraft har värdefull erfarenhet och ett nätverk av laddare som geografiskt kompletterar det som CLEVER bygger i södra Sverige, säger Anders Östlund, vd Öresundskraft.

Jämtkraft har arbetat för en introduktion av elbilar sedan 2009 inom Green Highwayprojektet med fokus på Jämtland, Västernorrland och Tröndelag. Idag har företaget byggt upp ett starkt publikt laddnätverk med 92 laddpunkter enligt EU-standard, som nu kommer att förses med CLEVERs ladd- och betallösningar.

– Det räcker inte med en regional lösning om det ska bli enkelt på riktigt att köra elbil, vi måste kunna ladda enkelt även när vi kör längre. Vi är stolta över att nu ta steget fullt ut för elbilsförarna genom CLEVERs kundanpassade koncept, säger Arne Jansson, försäljningschef Jämtkraft.

– Vi är glada över att vi i Jämtkraft får ytterligare en stark och tydlig ägare som stärker vår position som Sveriges ledande laddoperatör. Med Jämtkrafts erfarenhet och befintliga laddnätverk i ryggen breddar vi inte bara vår geografiska täckning utan även kompetensen inom CLEVER Sverige AB, säger Fredrik Nordin, vd CLEVER Sverige.

För mer information

Karin Bodén, pressansvarig Jämtkraft 063- 57 74 72

Anders Östlund, vd Öresundskraft 070-418 30 80

Nathalie Kinell, kommunikationsansvarig CLEVER Sverige 070-000 35 51