Jämtkraft deltar i välgörenhetsstafett under Skidskytte-VM

Ikväll hålls en välgörenhetsstafett på VM-arenan i Östersund där intäkterna går till organisationen ”We don't have time” som jobbar för att skapa medvetenhet och engagemang kring klimatfrågan. Några skidskyttelegender åker en singel mixstafett tillsammans med en VM-sponsor.

Publicerad 2019-03-14

publik skidskytte-vm 2019

Magdalena Forsberg, Sven Fischer och Anna-Carin Zidek är några tidigare världsmästare i skidskytte som kommer att delta i en välgörenhetstävling på VM-arenan i Östersund. Lagen kommer att bestå av en skidskytt och en sponsor eller partner till 2019 Östersund.

Karin Waernebo Pettersson representerar Jämtkraft i tävlingen. Till vardags jobbar hon som miljökoordinator och hållbarhet ligger henne varmt om hjärtat:

– Tävlingen är ett bra initiativ för att lyfta klimatfrågan. På Jämtkraft vill vi bidra med den förnybara energin som behövs för ett hållbart samhälle och själv försöker jag leva så klimatsmart som möjligt. Jag reser främst med tåg, äter mycket vegetariskt och handlar second hand. Dessutom har jag bestämt mig för att inte flyga under det här året.

Ändamålet för välgörenhetstävlingen är att samla in pengar till organisationen We don’t have time. Organisationen jobbar för att skapa medvetenhet om klimatförändringarna och vill att samhället och politikerna ska öppna ögonen innan det är försent. Det är ett ämne som VM-organisationen har jobbat hårt med. Deras ambition har varit att VM ska vara så socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart som möjligt.

Välgörenhetstävlingen går av stapeln på arenan ikväll, torsdag den 14 mars, klockan 18:15.