Jämtkraft ger världens barn en ljusare framtid

Förra året, mitt i julklappstider, visade det sig att flera av Jämtkrafts medarbetare ville göra skillnad på något sätt. Frågan var bara hur? Svaret blev en frivillig insamling i företagets regi – och en stor summa pengar till Världens Barn.

Publicerad 2017-12-05

flickor i bolivia

– Det blir så påtagligt inför julen. Vi suckar ofta över hur mycket saker vi har. Frågan kom upp på vår årliga medarbetardag och vi bestämde oss för att starta en insamling, berättar Lillemor Olsson som är enhetschef för HR och Kommunikation på Jämtkraft.

Dubblade summan

Jämtkrafts medarbetare uppmanades därför att swisha valfritt belopp till ett gemensamt välgörenhetskonto – och när insamlingen avslutades i januari skulle Jämtkraft dubbla summan som medarbetarna tillsammans skänkt med devisen 1+1=3. Skänkte man 50 kronor växte de alltså till 150 kronor. Och alla pengar skulle gå direkt till Radiohjälpens insamling för Världens Barn.

– Jämtkrafts vision är energi som gör livet bättre. Vi strävar också efter att vara ett företag att räkna med i framtiden. När vi la ihop de två delarna kändes det naturligt att de insamlade pengarna skulle gå till just Världens Barn, säger Lillemor Olsson.

killar världens barnBästa vännerna Dilson och Carlson

90 000 kronor – för en ljusare framtid

Eftersom initiativet var helt nytt visste de inte alls hur stor summan skulle bli.

– Vi tänkte att även en ganska liten peng kan göra stor skillnad för ett barn någon annanstans, säger Lillemor Olsson och fortsätter berätta att summan blev större än de trott. Tillsammans samlade medarbetarna in 30 000 kronor, Jämtkraft dubblade den till 60 000 kronor och den totala summan till Världens Barn blev alltså 90 000. 

Repris i år

Med en så lyckad insamling är det förstås svårt att låta bli en repris. I mitten av december börjar årets insamling – och precis som förra kommer Jämtkraft att dubbla summan.

– Att kunna göra det här tillsammans känns väldigt gott i hjärtat, avslutar Lillemor Olsson.