Jämtkraft i Almedalen om förnybar energi

Publicerad 2010-07-02

Jämtkraft medverkar under årets Almedalsvecka tillsammans med fem andra energibolag  i ”Regional energi – en samlad drivkraft”.

Energi- och miljöpolitiska frågor är heta.  De regionala energiföretagen är viktiga spelare i samhällsutvecklingen och för att Sverige ska nå klimatmålen 2020. De bidrar till regional samverkan, investeringar, sysselsättning och omställning av energisystemen.

Jämtkraft bjuder tillsammans med fem andra regionala energibolag in till den regionala timmen under Energispektrum som kommer att handla om regional energi – en samlad drivkraft. Timmen bjuder på en paneldiskussion med bland andra Cecilie Tenfjord Toftby (M), Claes Västerteg (C), tidigare miljöministern Lena Sommestad (S), EU-parlamentarikern Jens Nilsson (S) och energibolagen Mälarenergi, Tekniska Verken Linköping, Jämtkraft, Gävle Energi, Lunds Energikoncernen samt Öresundskraft.

-  Vi på Jämtkraft vill vara med och synliggöra de regionala energibolagen. Vi kan och vi vill fortsätta med de expansiva satsningarna på förnybar energi. Och vi behöver skapa en gemensam europeisk modell för dessa satsningar, säger Anders Ericsson, VD Jämtkraft.

Jämtkraft deltar också elbilsutställningen som ordnas av Power Circle i Visby hamn under veckan.  Tillsammans med Green Highway och Östersunds kommun visar vi upp våra eltrafiksatsningar. Jämtkrafts elbil SAAB True Electric finns på plats. I elbilsutställningen finns också elbilar från Volvo, SAAB, Tesla, Fiat med flera.

-  Vi tror på eltrafik som en innovativ och nödvändig väg för att nå klimatmålen. Transportsektorn står för en stor del av koldioxidutsläppen, därför ska vi se till att föra in förnybar energi där också, säger Anders Ericsson.

Läs mer om Jämtkrafts program i Almedalen.