Jämtkraft inleder samarbete med Kivra

Jämtkraft satsar på digital fakturering och siktar mot att helt gå över från pappersfakturor. Målet på sikt är noll pappersfakturor.

Publicerad 2017-06-26

kivra logotyp

– De främsta anledningarna till att vi går över till digital fakturering är av miljöskäl, att förenkla för kunden samt att minska kostnaderna, säger Lisa Kärnebro Berggren, avdelningschef Affärsstöd Kundservice, Jämtkraft.

Kivra erbjuds från första september 

Idag erbjuder Jämtkraft sina privatkunder de digitala betalningsalternativen e-faktura och mejlfaktura. Från och med första september kommer Jämtkraft erbjuda ytterligare ett digitalt betalningsalternativ via Kivra. Tjänsten är en digital brevlåda som nära 1 000 myndigheter och företag redan använder sig av, däribland Skatteverket, ICA Banken, Transportstyrelsen och Försäkringskassan.  

– Hela bolaget strävar efter ökad hållbarhet i samtliga verksamheter och inom pappersfakturering finns stor förbättringsmöjlighet, säger Lisa Kärnebro Berggren.

Digital fakturering minskar risken för fel

Med digital fakturering minskar risken för att fel ska uppstå.

– Genom att betala digitalt blir det minimalt med fel. Vi hanterar många kunder idag som betalar för mycket eller för lite på grund av att de fyllt i fel belopp, det kan undvikas med det här systemet. Vi vill underlätta och kvalitetssäkra betalningen, både för kunden och oss, säger Lisa Kärnebro Berggren.

För mer information, kontakta:
Lisa Kärnebro Berggren, avdelningschef Affärsstöd Kundservice 
lisa.karnebro-berggren@jamtkraft.se, 063–14 91 51

Om Kivra

Kivra är en tjänst för säker digital post från företag och myndigheter. Över 1,4 miljoner personer i Sverige använder redan Kivra och antalet företag och myndigheter som ställer om till digital post växer nu snabbt. Namnet Kivra är ett anagram på arkiv (kastar du om bokstäverna i Kivra kan du bilda ordet arkiv), i takt med att fler avsändare ansluter sig kommer du automatiskt att kunna ta emot, hantera och arkivera mer och mer av din post i Kivra.

Kivra ägs av 41an Invest (Karl-Johan Persson och Stefan Krook), FAM (Wallenbergstiftelserna), styrelse och personal.