Känslig fas i elnätsarbetet i Midskog 15–17 september

Från tisdag 15 september klockan 06:00 till torsdag 17 september klockan 18:00 utförs ett arbete med att byta ut en gammal kraftledning i Midskog. Arbetet går in i en känslig fas och kan medföra strömavbrott för Jämtkrafts elnätskunder.

Publicerad 2020-09-14

kraftledning

Just nu pågår ett projekt att flytta och modernisera nätstationen i Midskog, Ragunda kommun. Från imorgon tisdag 15 september klockan 06:00 till torsdag 17 september klockan 18:00 är arbetet inne i en känslig fas. En gammal kraftledning ska plockas ner och under tiden måste den nya kraftledningen vara ur drift. Arbetet kan därför medföra strömavbrott för Jämtkrafts elnätskunder.

– Om allt går som beräknat kommer kunderna inte att märka av någonting. Men i och med det här arbetet kommer vi ha mindre reserver än normalt och vid ett eventuellt strömavbrott kan det ta minst tre-fyra timmar innan strömmen är tillbaka säger Pär-Erik Petrusson, avdelningschef Elnät Drift.

Det arbete som görs kring Midskog är för att öka driftsäkerheten ytterligare och utöka möjligheten till ett hållbart och innovativt energisystem.

Så kan du förbereda dig

Då det finns en risk att drabbas av strömavbrott i och med arbetet i Midskog kan det vara bra att förbereda sig. Här hittar du flera tips inför strömavbrott.

Om du får ett strömavbrott under de närmsta två dagarna; Lyssna på radion, titta i vår avbrottskarta eller följ oss på Facebook för att hålla dig uppdaterad om läget.