Klart med koncession i Troms-affären

Publicerad 2012-09-07

Idag, fredag, beslutade Norges regering att ge Jämtkraft koncession att köpa 33,33 procent av aktierna i norska Troms Kraftforsyning og Energi AS, ett dotterbolag inom koncernen Troms Kraft.

Redan den 1 juni i år var Jämtkraft och Troms Kraft överens om köpet av aktierna, men det behövdes ett godkännande från Olje- och energidepartementet i Norge innan köpet skulle kunna slutföras.

 – Vi gläds åt att nu kunna gå vidare i den här affären. Tillsammans med Troms Kraft kommer vi att kunna utveckla affären vidare utifrån den plattform vi har tagit fram tillsammans, säger Anders Ericsson, vd på Jämtkraft.

Affären ger indirekt tillgång till ca 380 GWh vattenkraft samt möjlighet till ökad produktion av förnybar energi, en viktig del av Jämtkrafts offensiva affärsmål. Fram till år 2020 planerar Jämtkraft att öka produktionen av förnybar energi med 1 TWh.

Om Troms Kraft

Troms Kraft bildades 1898 och är Nordnorges ledande energibolag. Bolaget ägs av Troms fylkeskommune (60 procent) och Tromsö kommun (40 procent). Verksamheten består av produktion av förnybar energi, elnät, entreprenadtjänster, elhandel och telecom. Huvudkontoret ligger i Tromsö och koncernen har 450 anställda i Norge, Sverige och Finland. Troms Kraftforsyning og Energi AS är ett dotterbolag till Troms Kraft.


För ytterligare information kontakta:
AnnaLena Fastesson, tf pressansvarig                   063-57 74 72
Anders Ericson, vd Jämtkraft                                  063-14 90 12