Klass 2-varning för kraftigt snöfall i Jämtland

För Jämtlands län utom fjällen, har SMHI utfärdat en klass 2-varning. Orsaken är snöfall som kan ge kraftig drivbildning.

Publicerad 2021-01-11

en helikopter flyger över elledningar.

Det har snöat kraftigt i Jämtland de senaste veckorna och vi behöver rensa elledningar från tung snö och fallna träd. Samtidigt har SMHI utfärdat en klass 2-varning för kraftigt snöfall. Varningen gäller från området runt Storsjön och norrut från måndag kväll till tisdag eftermiddag. Enligt SMHI:s prognos kan det falla 20 till 40 centimeter snö men lokalt mer.

Beredskap och påbörjat upprensningsarbete

Vi på Jämtkraft har beredskap för att så snabbt som möjligt kunna åtgärda eventuella strömavbrott. Du kan hålla dig uppdaterad kring läget via avbrottskartan.

Vi har även börjat besikta elnätet med hjälp av lågt flygande helikopter för att se eventuella skador på elnätet och under de kommande veckorna har vi personal ute som rensar och röjer. I upprensningsarbetet kan det behöva användas sprängmedel så skarpa detonationer kan höras.

Kontakta Jämtkraft vid skador på elledningar

Om du ser ett träd som ligger över en elledning eller upptäcker andra skador på någon elledning är vi tacksamma om du ringer in och anmäler det på 063-14 92 00, så att vi kan åtgärda det omgående. Vår felanmälan är öppen dygnet runt.

Obs! Gå aldrig nära lågt hängande ledningar eller träd som ligger mot dessa.

Tips vid storm

Vi har samlat tips på vad du kan tänka på före, under och efter storm. Läs tipsen här. 

Följ SMHI:s väderrapportering här. Håll koll på Länsstyrelsen vid eventuella störningar i samhällsfunktioner.