Lättare att hitta laddstationer

Publicerad 2014-10-23

Fler och fler steg tas mot en bättre utvecklad infrastruktur för elbilar – nu finns en databas där man kan hitta alla laddstolpar i landet.

Syftet med databasen, Laddinfra.se, är att samla hela den svenska laddinfrastrukturen på en och samma plats. Dessutom blir det möjligt att utveckla appar och andra tjänster som ska göra det enklare för elbilister att hitta laddstationer.

– Att hitta en laddstation på ett lämpligt ställe är ju en nyckelfråga för alla elbilsägare. Därför är den här databasen oerhört värdefull och viktig för att ännu fler ska bli intresserade av att äga en elbil, säger Mikael Hagman vid Jämtkraft som arbetar med laddinfrastruktur för elbilar.

Alla, både företag som privatpersoner, har möjlighet att rapportera in laddstationer. På Laddinfra.se publiceras även information om hur arbetet fortskrider.

– För alla som kör elbilar i Jämtland är den här sidan riktigt användbar. Här har vi märkt upp var laddstationen finns i Föllinge, Hackås, Åre och alla andra orter som har laddinfrastruktur i Jämtland, säger Mikael Hagman. 

Initiativet till databasen stöds av Jämtkraft. ABB, Fortum, Garo, Falu Energi & Vatten, Chargestorm, Mitsubishi, Volkswagen, Nissan, Vattenfall, Elforsk, Svensk Energi, Renault, Sundsvall Elnät, Volvo PV, Eniro, Audi och Öresundskraft. 

För pressinformation: 
Karin Bodén, pressansvarig Jämtkraft, 063-577472