Lek och glädje i fokus på Jämtkraft Hockeyskola

Tanken bakom samarbetet med Östersunds IK och med hockeyskolan är att väcka intresset för hockey hos barn.

Publicerad 2015-02-10

idrott sponsring

Fjärde säsongen av Jämtkraft Hockeyskola pågår för fullt. Och med många och engagerade ledare på isen får barnen möjligheten att spela och leka ishockey i Östersund Arena.
– Som jag upplever det är det otroligt roligt och inspirerande med isträningarna. Vi hade lite problem med det som sker innan och efter träningarna men nu har vi tack vare driftiga föräldrar samt ett föräldramöte kommit på ett system som jag tror fungerar, berättar ledaren Magnus Alander.

En av de unika sakerna med Jämtkraft Hockeyskola är låneutrustningarna. Tack vare dessa får barn som vill prova på hockey möjligheten att göra det.
– Jag tror att det betyder väldigt mycket. Jag får, speciellt i början av säsongen, höra från många föräldrar att dom tycker att det är fantastiskt, säger Magnus Alander.

Hockeyskolan är dessutom kostnadsfri, vilket också ger alla möjligheten att vara med.
– Risken är nog stor att framförallt barn som inte växer upp i ett "hockeyhem" väljer andra sporter. Jag skulle kunna tänka mig att så många som hälften är med i Jämtkraft Hockeyskola tack vare fri utrustning och det faktum att det är gratis, säger Magnus Alander.
– Jämtkraft vill att hockeysugna barn ska få möjligheten att prova på att spela. Därför sponsrar vi hockeyskolan så att både den och utrustningen är gratis, säger Kai Lundin på Jämtkraft.

Magnus son, Olle, är med i hockeyskolan och tycker att det är väldigt roligt.
– Det roligaste är olika hinderbanor, att spela match och att få göra mål, säger Olle som har Peter "Foppa" Forsberg som idol.