Många sommarjobbare på Jämtkraft

I år finns 15 stycken sommarjobbare på olika avdelningar på Jämtkraft. De som arbetar under sommaren bidrar med sina olika kompetenser och utbildningar till organisationen och får samtidigt en möjlighet att prova på arbetslivet.

Publicerad 2017-07-19

sebastian kruth

Tanken med att satsa på fler sommarjobbare är att det långsiktigt kan bidra till kompetensförsörjningen på Jämtkraft. 
– Det är väldigt värdefullt för oss som organisation att få in nya, färska ögon som kan bidra till verksamheten. För sommarjobbarna innebär det en inblick i arbetslivet och en chans att få ta del av den kompetens som våra medarbetare besitter, säger Eva Olsson på HR-avdelningen.  
 
Sommarjobbarna finns på flera olika avdelningar; mark, elnät, internetbanken, kommunikation, värme underhåll och drift, elnät marknad och kundservice.  
 För oss som företag blir det en möjlighet att få visa upp den mångfald av yrken som finns inom organisationen. När man kommer utifrån så kanske man inte vet att ett energibolag har alltifrån ekonomer, kundtjänstmedarbetare och kommunikatörer till tekniker, IT-samordnare och ingenjörer, säger Eva Olsson.  

Geografiskt Informationssystem (GIS) 

Julia Färdvall jobbar på mark- och fastighetsavdelningen i sommar. Till vardags studerar hon samhällsplanering i Uppsala och på Jämtkraft får hon användning av sin utbildning när hon jobbar i kartsystemet GIS, Geografiskt Informationssystem. Julia arbetar även med tester av nya program som Jämtkraft eventuellt kan komma att använda i framtiden.  
 Det som lockade med Jämtkraft, förutom att jag hört att det är en trevlig arbetsplats, är att det finns en avdelning som arbetar med det jag studerar. Jag kände att det vore jätteroligt att testa på jobbet och få arbetslivserfarenhet. Jag tycker att det bästa med sommarjobbet är att det är så varierat, jag får verkligen lära mig många olika system och alla kollegor är trevliga och hjälpsamma, säger Julia.  

Arbetsledare på elnät mark 

Sebastian Kruth studerar civilingenjörsprogrammet med inriktning energi och teknik vid Umeå universitet. I sommar jobbar han som arbetsledare på elnät markavdelningen och ansvarar för att arbetsleda en grupp ungdomar. Arbetsgruppen åker runt i länet och underhåller 280 stycken elnätstationer.  
 Jag blev tipsad om jobbet av en vän som haft det tidigare och jag sökte för att jag ville ha ansvar och få en chans att vara utomhus under sommaren. Jag tycker att Jämtkraft är en väldigt bra arbetsplats, alla är supersnälla och man kan alltid be om hjälp om man behöver det, säger Sebastian.