Nu kan elbilsturister ladda batteriet i Strömsund

De norska gästernas efterfrågan gjorde att Mattias Liljefjäll investerade i en laddstolpe till företaget. Idag kan Hotell Nordica stoltsera med att vara först i Strömsund att erbjuda sina gäster publik elbilsladdning.

Publicerad 2019-06-28

laddstolpe

Mattias Liljefjäll vid laddstolpen utanför Hotell Nordica i Strömsund. 

Mattias Liljefjäll är sedan 2005 en av tre delägare i Hotell Nordica i Strömsund. Hotellet som har 29 rum är välbesökt både av turister, företag, konferensdeltagare och lunchgäster. Efter ett möte med en säljare från Jämtkraft bestämde de sig för att investera i en laddstolpe som extra service till sina gäster. Ett beslut de är väldigt nöjda med.

– Det är toppen för oss, när gäster som kör elbil söker på laddplatser i GPS:en så dyker vi upp. Fler väljer att komma hit och stanna för att passa på att ladda bilen, berättar Mattias.

När de tog beslutet att investera i laddstolpe fick de hjälp av Jämtkraft med att ansöka om laddstöd från Länsstyrelsen.

– Det var mycket värt att få hjälp med ansökan, då det är något man inte känner att man har tid med själv när man driver företag, säger Mattias.

Ökad efterfrågan på elbilsladdning

Hotell Nordicas högsäsong är under sommaren. Då har de många bilsemestrande gäster, inte minst från Norge.

– Det var från de norska gästerna som vi fick flest förfrågningar kring möjligheten att ladda elbilen. Elbilar är än så länge lite vanligare bland privatpersoner i Norge. Men laddstolpen är även välanvänd under resten av året då vi har mycket konferensgäster som ofta jobbar på kommuner och landsting, berättar Mattias.

Hoppas att fler företag hakar på

Elbilsförsäljningen ökar stadigt och i takt med den även behovet av fler publika laddplatser. Mattias Liljefjäll tycker att det känns roligt att Hotell Nordica bidrar med publik laddmöjlighet utanför Östersund och andra tätbebyggda områden.

– Det är ganska långt mellan laddstolparna här upp i norra Jämtland så det känns kul att få bidra till att det blir fler. Jag hoppas att fler företag kommer att haka på och erbjuda publik laddning, jag tror det kommer att behövas framöver, säger Mattias.

Laddlösningar

Elbilsladdning för företag

Erbjud anställda, kunder och besökare att ladda elbilen vid ditt företag. Vi erbjuder kompletta lösningar med laddstationer och laddstolpar till företag, fastighetsägare och kommuner.

Våra laddlösningar