Nya i Jämtkrafts styrelse

Publicerad 2015-05-20

Vid bolagsstämman i dag, den 20 maj, valdes Kjell Jansson, Kerstin Arnemo, Fredrik Eliasson och Linus Kimselius in i Jämtkrafts styrelse.

Name of Image

Kjell Jansson är ny extern ledamot i Jämtkrafts styrelse. Kjell Jansson lämnade tidigare i vår, med pension, vd-posten för branschföreningen Svensk Energi. Kjell har också haft styrelseuppdrag i ett drygt tiotal styrelser där många av företagen återfinns i energibranschen.

Hur ser du på ditt styrelseuppdrag för Jämtkraft?

–Jämtkraft är ett spännande företag som erbjuder kunderna många olika nyttigheter, el, värme med mera. Företaget har en stark miljöprofil med så gott som koldioxidfri el- och värmeproduktion. Engagemangen i Norge skapar också en stark nordisk profil. För mig är kopplingen till Norge viktig eftersom släkten från min mors sida kommer från Ålesund/ Kristiansund.

Det ska bli mycket roligt att få fördjupa mig i Jämtkrafts framtid och jag ser fram mot arbetet i styrelsen.

Name of Image

Kerstin Arnemo är centerpolitiker från Östersunds kommun, medlem i kommunfullmäktige.

Kerstin Arnemo driver företaget Ledningen AB som erbjuder strategisk utveckling för företag och ledare. Hon har också styrelseuppdrag i SEKAB Biofuels och Landshypotek ekonomisk förening. Kerstin har tidigare arbetat inom energibranschen och är certifierad elhandlare. Hon har ägt och drivit företag i drygt 20 år och tycker fortfarande att det är väldigt roligt.

Hur ser du på ditt styrelseuppdrag för Jämtkraft?

–Elbranschen är mitt i ett skifte, vägvalen i fråga om energislag, affärsmodeller och distributionsformer är utmanande och här kommer vi som styrelse att behöva ta ställning. I dag är el- och energimarknaden internationell vilket ställer höga krav på den interna kompetensutvecklingen för att bolaget ska ha möjlighet att hänga med i utvecklingen. För ett regionalt kommunägt bolag är det spännande utmaningar att ta sig an.

Name of Image

Fredrik Eliasson är moderat politiker från Åre kommun, ordförande i Åremoderaterna och medlem av kommunfullmäktige.

Fredrik Eliasson är skogsmästare med en bakgrund inom både skogsbruket och entreprenadbranschen, både i Sverige och utomlands någon period. I det jämtländska skogsbruket har han arbetat för Norske Skog AB och Friaskog AB. Han har även varit ansvarig för Reaxcers verksamhet i Åre.

Nu driver Fredrik bolaget Åsanova AB, som sysslar med projektledning, internrevisioner, utbildning och viss entreprenadverksamhet. Fredrik bor på gården Åsan i Mörsil tillsammans med fru och tre barn.

Hur ser du på ditt styrelseuppdrag för Jämtkraft?

– Jag är glad för det förtroende som jag fått att företräda delägaren Åre kommun och kommer aktivt arbeta för bolagets utveckling. Jag tror personligen mycket på den utveckling av förnyelsebar energi från solen som fortfarande är i sin linda i Sverige.

Name of Image

Linus Kimselius är moderat politiker från Krokoms kommun. Han är vice ordförande i kommunstyrelsen och medlem i kommunfullmäktige.

Parallellt med sina politiska uppdrag driver Linus kommunikationsbyrån Profitbyte och företaget Softcrisis som utvecklar mobilappar för kriskommunikation och krishantering. Han har över tio års erfarenhet av äga och utveckla företag.

Hur ser du på ditt styrelseuppdrag för Jämtkraft?

– Jämtkraft är viktigt för regionen och det är här bolagets hjärta finns. Samtidigt är Jämtkraft också en aktör på den nordiska elmarknaden. Det gäller att få de här två bitarna att gå bra ihop och det ser jag som en spännande utmaning. 

För pressinformation:
Karin Bodén, pressansvarig Jämtkraft, 063-577472