Nytt avtal ger bättre bredbandsupplevelse

Publicerad 2006-03-30

– Motsvarigheten till denna bredbandslösning finns inte på andra håll i Jämtland, säger Melcher Falkenberg, vd Jämtkraft Telecom.

Redan tidigare är Jämtkrafts bredbandsnät ett öppet nät, men genom avtalet med Labs2 får de som är anslutna till nätet fler valmöjligheter. Det kommer att finnas fler operatörer och tjänster att välja bland. Det blir möjligt att själv sätta samman en egen mix av bredbandstjänster.

– Erfarenheten från resten av Sverige visar att öppna nät leder till bättre och billigare tjänster för kunderna. Förutom att kunna erbjuda fastighetsägare och boende en tydlig marknadsplats som är öppen för alla på lika villkor så kommer det även att öppnas möjligheter för lokala aktörer att erbjuda sina tjänster över hela Skandinavien, säger Melcher Falkenberg.

– Vi ser mycket positivt på denna affär som innebär ett klart genombrott för BRIKKS* i norra Sverige som genom samarbeten som Norrsken innebär en god marknad för tjänsteleverantörer av BRIKKS. Jämtkraft har byggt ett framtidssäkert nät som vi nu tillsammans skall fylla med attraktiva tjänster, säger Jonas Birgersson, vd på Labs2.

För ytterligare information kontakta:
Jörgen Persson, Jämtkraft Telecom, tfn: 070-580 91 09

* BRIKKS, en tjänsteinfrastruktur (portal, affärs och processystem) för bredbandstjänster, inklusive kompletta system för att erbjuda tv, film och musik i digital distribution.