Öppna dörren för innovativ företagskultur – nytt avsnitt av podcasten Framtidskraft

Öppenhet, tillgänglighet och ny kompetens. Grundbultar i en kreativ och innovativ arbetsplats för att klara den digitala omställningen. Nya avsnittet av podcasten Framtidskraft handlar om kreativ, innovativ företagskultur.

Publicerad 2017-04-06

framtidskraft avsnitt 5

Agera i tid. In med ny kompetens. Labb med kreatörer och studenter. Tre receptfria mediciner för energibranschen för att fixa den digitala omställningen. Råden kommer från skivbolagets Universal Musics tidigare marknadsförare Mia Forsgren.

– Vi skulle ha agerat mycket tidigare, säger Mia Forsgren.

Hon berättar om musikbranschens sena och smärtsamma uppvaknande och hur Spotify tvingade fram en total omställning av hela affärsmodellen.

Ulla Sandborgh, Svenska Kraftnäts generaldirektör

Mia Forsgren, Marknadsförare

Mia Forsgren, marknadsförare. 

Charlotte Sundåker, före detta vd Hyper Island

Öppna dörren!

En kreativ och innovativ företagskultur förutsätter öppenhet på allvar. Öppen ledning, från styrelsemöten till vd-ord. Sitt bland medarbetarna och gör som Teslas Elon Musk, ha direktkontakt med dina kunder. Råden kommer från Charlotte Sundåker som ledde ett av Sveriges mest kreativa företag genom ett stort förändringsarbete.

– Första steget till förändring är att acceptera att förändring är skitjobbigt och att alla kommer att tycka det, säger Charlotte Sundåker, före detta vd för Hyper Island.

Europa i svensk energi

Svenska Kraftnäts utvecklingsdrivna nya generaldirektör Ulla Sandborgh berättar hur europeiska energibestämmelser får genomträngande effekter för svenska elnätsbolag.

– De bestämmer i stor detalj hur vi ska interagera på elmarknaden. Bland annat vem som tar vilka beslut och hur börserna ska jobba. Elbörserna får konkurrens i de olika länderna, flera börser finns inne på samma marknad och det får konsekvenser för de som ska handla, säger Ulla Sandborgh.

Framtidskraft – Podcast från Jämtkraft

Utvecklingen går i en rasande fart och vi vill försöka få fatt i vad som händer. I vår podcast Framtidskraft frågar Anna Frankzén Starrin och Karin Bodén ut hållbarhetsexperter, digitaliseringsproffs och innovatörer om deras syn framtiden.
Här hittar du alla avsnitt av podcasten