Persson Invest ny delägare i Hocksjöns vindkraftspark

Den jämtländska koncernen Persson Invest kliver in som delägare i Hocksjöns vindkraftsprojekt, som i dag ägs av energibolaget Jämtkraft. Persson Invest blir 25 procentig delägare

Publicerad 2019-06-25

Den jämtländska koncernen Persson Invest kliver in som delägare i Hocksjöns vindkraftsprojekt, som i dag ägs av energibolaget Jämtkraft. Persson Invest blir 25 procentig delägare.   

- Vi är två bolag som vill vara med att ta ansvar för den region vi verkar i och för framtidens klimat. Det här är ett konkret steg att tillföra ytterligare förnybar energi, säger Björn Rentzhog vd Persson Invest.  

Jämtkraft har tidigare i år förvärvat vindkraftsprojektet Hocksjön, i Sollefteå kommun. Sammanlagt finns tillstånd för 45 vindkraftverk som tillsammans har potential att producera upp till 600 GWh förnybar energi, det motsvarar energi till cirka 126 000 hushåll*.  

- Med rätt partnerskap kan vi driva på energiomställningen ännu starkare. Persson Invest är rätt partner för oss, med bred kompetens inom flera olika områden, stark förankring i regionen och strävar efter utveckling, säger Erik Brandsma, vd Jämtkraft.  

Bygget av parken planeras att påbörjas under 2020 och stå klart året därpå.  

*Beräknat på en årsförbrukning av hushållsel på 5 000 kWh.  

För mer information:  
Björn Rentzhog, vd och koncernchef Persson Invest, Bjorn.rentzhog@perssoninvest.se 
Erik Brandsma, vd Jämtkraft, Erik.brandsma@jamtkraft.se  
Karin Bodén, pressansvarig Jämtkraft, karin.boden@jamtkraft.se, 063-57 74 72