Pressinbjudan: Grönt för elbilar från kyst till kust

Publicerad 2010-09-14

Jämtkraft och Krokoms kommun inviger den tredje laddstationen för elbilar i Jämtland. Därmed är laddinfrastrukturen väl utbyggd. Det är möjligt att ladda med el tvärs över Skandinavien från Trondheim till Sundsvall.

Jämtkraft har under året byggt laddstationer med snabbladdning för elbilar i Åre, Östersund och nu i Krokom. Därutöver har ett tiotal laddplatser med normal effekt byggts runt om i länet. Jämtland har en infrastruktur väl förberedd för elbilar. Nu väntar vi bara på bilarna.

- Vi förstår att det kan ta tid innan vi ser många elbilar på våra gator. Men de första kommer att rulla in redan i vinter, mer än så säger jag inte, säger Mikael Hagman, projektledare för eltrafiksatsningen på Jämtkraft.

Jämtkrafts satsningar på laddinfrastruktur är en del av projektet Green Highway. Målet är en fossilfri transportzon tvärs över Skandinavien från kust till kust. Östersunds, Trondheims och Sundsvalls kommuner medverkar tillsammans med energibolagen i respektive kommun.

- Jag är stolt över vår nya laddstation i Krokom. För att vi ska nå klimatmålen är det de små korta stegen som räknas. Nu har vi en infrastruktur redo att ta emot bilar som går på förnybart, säger Maria Söderberg, Kommunalråd Krokoms Kommun.

När: torsdag 16 september klockan 13.00
Var: Krokomsporten, Krokom
Hur: Kommunalrådet Maria Söderberg inviger laddstationen. Möjlighet att provåka Jämtkrafts el-Saab. Jämtkraft bjuder på fika.

Välkomna!

Green Highway
– en fossilbränslefri transportkorridor tvärs över Skandinavien

 

För mer information kontakta:

Maria Söderberg,
Kommunalråd Krokoms Kommun 0640-161 08

Mikael Hagman,
Projektledare för eltrafiksatsningen på Jämtkraft 073-275 51 01