Pressinbjudan: Träffa Jämtkraft i Almedalen

Publicerad 2012-06-29

Nästa vecka finns Jämtkraft i Visby för att delta i politikerveckan i Almedalen, Sveriges största politiska mötesplats. Vi finns på plats för att diskutera olika frågeställningar som rör energipolitik och framtida användning av el. Dessutom har vi med oss våra senaste elbilar.

Veckan bjuder på en mängd seminarier och arrangemang där politiker, branschföreträdare och allmänhet kan träffas och diskutera olika frågor.

Här kan du säkrast träffa Jämtkraft:

Måndag 2 juli
Svenska   folket: El – en lösning för klimatet
Svensk Energi har tagit reda på hur de privata elanvändarna ser på sin   elanvändning och på elens roll för att möta klimatutmaningen. Seminarium, kl   15:30-17:30, Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3. Läs   mer på www.almedalsveckan.info.

Tisdag 3 juli
Regional energi
Energieffektivisering, regionala lösningar och effektiva energisystem.
Seminarium, kl 13.00-16.15, Värdshuset   Lindgården, Strandgatan 26. Läs mer på www.regionalenergi.se.

Onsdag 4 juli
Energispektrum
Energi – med sikte på 2050. Ett   seminarium med utgångspunkt i energibransch-föreningarnas visioner och vilka   politiska beslut som måste fattas. Kl 8.00-10.30, M/S Teaterskeppet i Visby   hamn. Läs mer på www.energispektrum.se.
  
Elbilsrally
Med politiker från varje parti, start och målgång vid   solcellsladdarna med ryggen mot Sigyn. Kl 9-10, kajen vid M/S Sigyn. Läs mer på www.gronabilister.se
 
Ger Sveriges energi- och   klimatpolitik fler jobb i ”Långtbortistan”?
Ett seminarium om en energi- och klimatpolitik för framtidens   konkurrenskraft. Kl 15:30-17:30, Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3. Läs   mer på www.almedalsveckan.info.

Torsdag 5 juli
Efterlysning: ett helhetsperspektiv på svensk vattenkraft
Seminarium om vattenkraftens centrala och viktiga roll i det nordiska   kraftsystemet. Kl 10:00-11:15, M/S Sigyn i Visby hamn. Läs mer på www.almedalsveckan.info.
  
Aktiva elkunder – valfrihet för vem?
Ett seminarium som siktar på att   diskutera en ökad valfrihet för elkunden - utifrån kundens perspektiv. Kl   11:30-13:00, M/S Sigyn i Visby hamn. Läs mer på www.almedalsveckan.info.
  
Elektrifiering av fordon – hur snabbar vi på omställningen?
Vad   kan göras för att få fart på marknaden för elektrifierade fordon, och   därigenom skapa förutsättningar för att nå de beslutade målen? Seminarium, kl 15:00-17:00, M/S Sigyn i Visby hamn. Läs mer på www.almedalsveckan.info.


Dessutom finns vi måndag – fredag tillsammans med vår partner ABB i vår monter på kajen vid M/S Sigyn i Visby hamn. Kom förbi och prata mer med oss om laddinfrastruktur, provkör vår elbil eller ladda din egen.

För mer information kontakta:
AnnaLena Fastesson, stf pressansvarig, 063-57 74 72