Pressinbjudan: Träffa Jämtkraft på Winterwind

Publicerad 2013-02-11

Den 12-13 februari finns vi på plats på den internationella vindkraftsmässan Winterwind. Besök oss där så berättar vi mer om vår satsning på vindkraft och vårt nya helhetskoncept för förvaltning av våra egna och andras vindkraftsparker, Jämtkraft Park Management.

Jämtkraft är i år huvudsponsor för Winterwind, som går av stapeln på OSD i Östersund. Välkommen att träffa oss i vår monter.

När?
12 februari, 8.30–17.00
13 februari, 8.30–14.30

Var?
Jämtkrafts monter i foajén på OSD, Östersund

Fram till år 2020 planerar Jämtkraft att fördubbla sin produktion av el från förnybara källor, från cirka 1 till 2 TWh. Huvuddelen av ökningen ska komma från vindkraft. Ett bra exempel på vår offensiva satsning är vindkraftsparken på lågfjället Sjisjka utanför Gällivare, där vi tillsammans med Skanska och O2 driftsatte 30 vindkraftverk under hösten. Ett annat exempel är Mullbergs Vindpark i Rätan, Jämtkrafts första vindkraftspark i Jämtland, som beräknas stå klar kommande höst.

Som ett led i den satsningen lanserar vi nu ett helt nytt koncept, Jämtkraft Park Management. I ett nystartat bolag har vi samlat resurser för att erbjuda förvaltning av vindkraftsparker. Jämtkraft Park Management AB kan hantera alla steg i processen, från drift, underhåll och övervakning till ekonomi och administration, samt finansiell förvaltning av den el parken producerar.

Om Winterwind
Winterwind är en internationell vindkraftsmässa där de främsta forskarna på vindkraftsområdet möter företrädare för industrin för att diskutera affärsmöjligheter. Mässan arrangeras av Svensk Vindkraftförening.

Fjolårets mässa lockade mer än 400 deltagare från mer än 15 länder, däribland företrädare för tillverkare, operatörer, forskare, energibolag, myndigheter och konsulter. I år siktar arrangörerna på mer än 500 deltagare. Läs mer på www.winterwind.se.

För ytterligare information kontakta:
Anders Rubensson, pressansvarig, 063-57 74 72