Ökat stöd för solceller 2018

Regeringen ökar stödet till solceller från och med 1 januari 2018. Det betyder att du som privatperson kommer att kunna få stöd med 30 procent av kostnaderna för investering i solceller.

Publicerad 2017-12-29

solceller vinter

Från och med den 1 januari 2018 kommer alla aktörer, även privatpersoner, att kunna få stöd med 30 procent av kostnaderna för investering i solceller. Regeringen avsätter drygt 900 miljoner kronor per år under perioden 2018–2020 till investeringsstöd för solceller.

Vill få fler att satsa på förnybar el

Motiveringen till det ökade stödet är att få fler människor att ställa om till 100 % förnybar el. 

– Många människor vill göra en aktiv insats för att ställa om till 100% förnybar el och vi vill underlätta för dem att agera nu. Det ska vara lätt att göra rätt. Den här satsningen gör att det blir mer gynnsamt och enkelt än någonsin tidigare att skaffa solceller och producera egen grön el, säger biträdande finansminister Per Bolund i ett pressmeddelande från regeringen.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet.

Stort intresse i Jämtland

Jämtland är det län i norra Sverige där intresset för solceller är som störst. Under 2017 gick närmare tio miljoner kronor i investeringsstöd för att installera solceller till Jämtlands län. Sedan stödet infördes är Jämtland den region som fått mest pengar i norra Sverige per invånare och med drygt 300 beviljade ansökningar, även det län i landet som procentuellt fått flest beviljade ansökningar.

Ansökan görs hos Länsstyrelsen i ditt län men vi hjälper dig självklart om du har några frågor.

Offertförfrågan solceller

Fyll i underlaget så får du en offert på solpaneler eller ett komplett solcellspaket.

Köp solceller