Rock- & popkören 65+ verkar för kultur, friskvård och gemenskap för äldre

Kultur ger upplevelser och kraft. Jämtkraft stöttar gärna kulturutövare med sponsring. Här kan du läsa om Rock- & popkören 65+ i Östersund som består av medlemmar i åldrarna 65-80 år.

Publicerad 2017-11-27

rock- & popkören 65+

Bild från Rock- & popkörens julkonsert tillsammans med Kicki Danielsson 2015.

Rock och Pop kören 65+ startades som ett treårigt projekt hos Estrad Norr 2011. Syftet var att erbjuda personer över 65 år möjlighet att sjunga i kör, oavsett tidigare erfarenheter av körsång. Tanken var också att man skulle ha en annorlunda repertoar, i den här kören skulle man sjunga rock och pop.
– Körens verksamhet kan, förutom att verka för mångfald i kulturutbudet i Östersund, också beskrivas som friskvård för äldre, säger ordförande Göran Håkansson.

Sponsring viktigt för att klara kostnader

Från och med januari 2015 finansierar och administrerar sig kören på egen hand. Vid bildandet av den ideella föreningen Rock- och Popkören 65+ var medlemsantalet 80 och har idag kö för att få delta, då max antal deltagare är just 80. 

– Medlemmarna betalar in en ansenlig avgift per termin. Men vi ser också att vi behöver samarbeta med olika företag för att klara våra kostnader, berättar Göran Håkansson. 

Lustfylld gemenskap

Kören träffas en gång i veckan för att öva och umgås. De festa medlemmarna kommer från Östersund med omnejd och de äldsta är runt 80 år.

– Alla tycker att det är roligt att sjunga tillsammans och det är utan tvekan en lustfylld gemenskap i föreningen, säger Göran Håkansson.

Välbesökta och uppskattade konserter

Konserterna som genomförts tre-fyra gånger per år har varit mycket välbesökta och uppskattade. Under konserterna medverkar en kompgrupp och ofta någon gästartist. Bland andra har Caroline af Ugglas, Kicki Danielsson, Kingen och Anne-Lie Rydé medverkat. 

På söndag den 3 december 2017 är det Micke Mojo som gästar kören på Gamla teatern. Du kan boka biljetter till konserten här.