Rödstjärten är bostadsrättsföreningen som främjar hållbarhet

Bostadsrättsföreningen Rödstjärten ligger i Odenslund i Östersund och omfattar 180 lägenheter. Efter önskemål från boende och drivkraft i styrelsen har de införskaffat två laddstolpar för elbilar till parkeringen på Odensalagatan.

Publicerad 2019-08-28

mathias på brf rödstjärten

Mathias är engagerad i styrelsen.

Mathias Berndt är medlem i styrelsen sedan ett år tillbaka och förutom sitt engagemang att bidra till föreningen så är han själv intresserad av laddinfrastruktur och hållbarhet.

– Vi vill vara en bostadsrättförening som främjar hållbarhet. Jag tycker att det skapar attraktivitet och visar att föreningen vill ligga i framkant.

Mathias är väldigt nöjd över laddstolparna, och tror att inköpet för Rödstjärtens bostadsrättsförening kan leda till att fler skaffar elbilar.

Hållbarhet är för alla

– Att tänka hållbart är för alla. Jag tror att en tröskel för många som går i funderingarna att skaffa elbil är att det är svårt att hitta laddplats. Det här kanske gör att några fler faktiskt tar steget och skaffar ett laddfordon. 

Nu undersöker styrelsen i samråd med medlemmarna om fler hållbara lösningar som ska gynna föreningen.

– Vi försöker jobba miljöhållbart på flera sätt. Till exempel tittar vi på möjligheter där vi kan mäta vår elanvändning och även på hur vi kan använda solceller. Vi undersöker också om vi kan ha motorvärmare och laddstolpe samtidigt.

Mathias laddar elbilen

Laddning på den publika laddplatsen.

Anders Berg på Jämtkraft är den säljare som hjälpt föreningen. Han tror att det är viktigt att bostadsrättsföreningar lyssnar till behovet från medlemmarna, men också att styrelser är engagerade och vågar investera i hållbara satsningar.

– Allt fler tycker att bostadsrättsföreningen är viktig när de ska köpa en lägenhet. Har föreningen tänkt till och gjort satsningar som är miljömässigt hållbara så tror jag att fler medvetna köpare kommer att lockas till dem, säger Anders som märkt av en ökning i investeringar i både laddinfrastruktur och solceller bland bostadsrättsföreningar i hela landet.

Bidrag för laddstationer

Som bostadsrättsförening kan ni få investeringsstöd för att sätta upp laddstationer. Stödet ansöker man om i efterhand. 

Läs mer om investeringsstöd och sök bidrag här. 

Behöver ni hjälp och rådgivning kring laddstolpar, vilka bidrag man kan få och andra praktiska frågor? Kontakta någon av oss så hjälper vi dig! 

Laddlösningar

Elbilsladdning för företag

Erbjud anställda, kunder och besökare att ladda elbilen vid ditt företag. Vi erbjuder kompletta lösningar med laddstationer och laddstolpar till företag, fastighetsägare och kommuner.

Våra laddlösningar
Elbil som står och laddar vid en laddstolpe utanför ett flerbostadshus

Laddning för BRF

Som boende i en bostadsrättsförening saknar de flesta en egen elanläggning vid parkeringen. Därför ser vi till att BRF:er kan erbjuda medlemmarna smart och enkel laddning.

Produktblad