Skideliten i Östersund 1 april

Publicerad 2008-04-26

Första april närmar sig med stormsteg och därmed också JämtkraftSprinten i Östersund. En chans att se en fartfylld sprinttävling där även företagen i regionen kan tävla mot och med vår svenska skidelit.

Kvällen inleds med sprinttävlingar för våra elitåkare, herrar och damer klassisk stil. Charlotte Kalla, Anders Södergren, Sara Lindborg, Tobias Fredriksson, Maria Rydqvist är några av åkarna som kommer att tävla på Östersunds skidstadion.

Sedan är det dags för företagen att utmana varandra. Lagen ska bestå av tre personer plus en elitåkare som lottas in i respektive lag och max tjugo lag får delta.

Namnet JämtkraftSprinten kommer av att tävlingen var tänkt att hållas på Jämtkraft Arena. Men efter en mild vinter och ett lyckat skidskytte-VM måste kommunen fokusera på att bygga upp snölagret inför nästa vinter för att klara bland annat världscupen i skidskytte i december. Därför går JämtkraftSprinten i år på Östersunds skidstadion. Målsättningen är att tävlingen i framtiden ska vara en välkänd sprinttävling på Jämtkraft Arena.

Fakta

• Tid och plats: 1 april 17.30 på Östersunds skidstadion

• Anmälan: Senast 28 mars

• Sträcka: 1,6 km

• Priser: Prispengar till vinnarna i elitklasserna, fina priser till placeringarna 2-4. Utlottning av priser bland deltagande företag och övriga i elitklasserna.

• Prisutdelning: Vårbuffé och prisutdelning på Arctura. För ytterligare information se www.oskskidor.com