Smidigare vardag med laddbox hemma

Säkert, snabbt, enkelt. Helene Jonze och Erik Kahls laddbox till deras laddhybridbil gör vardagen smidigare men främsta skälet till investeringen var säkerhet.

Publicerad 2019-07-04

_mg_2706-red

Helene Jonze och Erik Kahl är nöjda med sitt beslut att skaffa en laddbox till sin laddhybridbil.

– Jag var helt enkelt orolig för att det kunde börja brinna. När vi köpte bilen sa de att det går bra att ladda med vanlig kontakt men det ställer jag mig frågande till. Att ladda bilen hemma handlar om helt andra strömstyrkor än vad vanliga hus- och hemmaskiner kräver, säger Helene Jonze 

Lika enkelt som att ladda mobilen 

Helene Jonze och Erik Kahl nappade på ett erbjudande via Jämtkraft. I samband med det ansökte de även om Naturvårdsverkets så kallade ladda-hemma-stödsom är ett stöd för privatpersoner för installation av laddboxar.  

Helene Jonze och Erik Kahl fick hjälp med hela installationen, att sätta upp den hemma i carportenuppgradera huvudsäkringen från 16 till 20 ampere och eldragning. Laddboxen monterades med en egen säkring och med en kabel som är anpassad för högre belastning. Högre strömstyrka = minskad laddtid. 

– Det är ett helt annat drag i laddboxen än i den vanliga kontakten. Att få fulladdat batteri tar cirka två timmar, det tog betydligt längre tid när vi använde det vanliga vägguttagetDet är enkelt och smidigt. Vill man ha säker och snabb laddning är det inget att fundera på, bara att installera! säger Erik Kahl. 

Han och sambon Helene Jonze bor på Frösön och kör mest korta sträckor till vardagsDe bytte från dieselbil till laddhybrid av miljöskäl.  

– Det är ett sätt att försöka leva lite mer klimatsmart, även om det är ett litet bidrag till miljön är det bättre än att inget göra. Vi kör till och från jobbet, träningen och handlingen. Det känns bra att kunna göra det utan att tanka fossilt bränsle. På de flesta ställen finns snabbladdare så det är aldrig ett problem även om vår bil bara har fyra mils räckvidd, säger Helene Jonze. 

Bakom en Laddbox

Helene Jonze laddar familjens bil.

Laddbox

Ladda din elbil hemma

Ladda din elbil snabbt och säkert. I vår laddlösning för hemmabruk ingår laddbox och installation.

Skaffa laddbox