Solenergi året runt med Dela vattnet

Anders Vikström Aloanderssons miljöengagemang startade i tjugoårsåldern när han fick upp ögonen för Miljöpartiet och Greenpeace och blev stödmedlem i de organisationerna. Engagemanget för miljön har sedan smittat av sig.

Publicerad 2017-10-17

anders vikström aloandersson, dela vattnet-kund hos jämtkraft och får solenergi året runt

Stort miljöengagemang

– Hemma i familjen pratar vi mycket om miljön, hur förändringar i miljön påverkar oss och världen i stort. Det yttrar sig i att vi ofta cyklar till olika aktiviteter.

Familjen har haft solceller i snart två år. De tycker att fler borde utnyttja solenergi och att utvecklingen går lite för långsamt, speciellt nu när det har blivit enkelt att spara energin från sommaren till vintern.

– Hade man vetat om tjänsten Dela Vattnet innan så hade det varit ännu lättare att ta beslutet att skaffa i solceller.

Dela vattnet

Lagra solenergi i vattnet

Med molntjänsten Dela vattnet kan du lagra dina solcellers överskottsenergi från sommaren till vintern, när du använder som mest el och den är som dyrast.

Dela vattnet

Lagrar solenergi från sommaren till vintern

Dela vattnet är en lagringstjänst som Jämtkraft erbjuder sina solcellskunder. Den el som kunderna inte använder under sommaren kan de spara hos Jämtkraft. Överskottselen kan sedan plockas ut andra tider på året då kunden behöver mer energi. Det här betyder också att kunden slipper en del administration som tidigare var nödvändig.

– Du lagrar elen som du får under soltimmarna och sparar den till när du inte har soltimmarna. Det är genialt, avslutar Anders.

MER OM ANDERS

Namn: Anders Vikström Aloandersson
Yrke: Familjebehandlare
Arbetsgivare: Krokoms Kommun
Bor: Östersund
Aktuell: Har solceller och Dela vattnet