Stora skador på elnätet efter stormen

När stormen Ivar hade dragit förbi vårt område natten mot fredag var ungefär 7200 av Jämtkrafts kunder utan ström. Under dagen har vi jobbat hårt för att röja ledningar och reparera skador.

Publicerad 2013-12-13

Majoriteten av dem som fick strömavbrott i natt har fått strömmen tillbaka, men vid 18-tiden har vi fortfarande 1750 kunder i avbrott.
– Det är fler än vi hade hoppats när vi påbörjade arbetet i morse. Tyvärr verkar vi gå mot en strömlös natt för många av våra kunder, säger Pär-Erik Petrusson på Jämtkraft Elnät
 
Vi har fått väldigt stora skador på elnätet, större än de skador som stormen Dagmar orsakade för ganska precis två år sedan. På vissa ställen ligger det flera hundra träd på ledningarna och många av Jämtkrafts isolerade luftledningar har slagits sönder av fallande träd.
 
Vi jobbar vidare under kvällen för att så många som möjligt ska få tillbaka strömmen innan natten. Vi vill återigen uppmana allmänheten att inte gå i närheten av skadade anläggningar, lågt hängande ledningar eller stormfällda träd intill ledningar. Ring istället till oss så kan vi komma ut och ta hand om det.