Tillsammans bygger vi hållbarhet

Långsiktighet och hållbarhet präglar hela Hammarby Fotboll – från den stora ungdomsverksamheten till elitlagen och de lojala supportrarna. Framför allt genomsyrar de klubbens grundläggande värderingar: Rötterna, Ambitionen, Gemenskapen, Respekten och Kärleken.

Publicerad 2016-10-13

henrik kindlund, vd för hammarby fotboll

– Tillsammans med Jämtkraft tittar vi på möjligheten att använda solenergi för uppvärmning av lokaler och konstgräs här på Årsta IP, säger Henrik Kindlund, vd för Hammarby Fotboll.
Foto:Thron Ullberg

– Vi har funnits i över 100 år och vet att långsiktighet ger bäst resultat. Därför har vi inte bara en röd tråd fotbollsmässigt, utan även värderingsmässigt, säger Henrik Kindlund, vd för Hammarby Fotboll.

Att klubben gillar grönvita framgångar är inget nytt, men de är också måna om gröna framsteg inom hållbarhetsområdet. I detta arbete är Jämtkraft en viktig partner.
– Att vi valde Jämtkraft beror framför allt på att de delar våra värderingar, och liksom oss vill ha långsiktiga relationer och resultat. Detta kännetecknar vårt samarbete, och tillsammans bygger vi hållbarhet, säger Henrik Kindlund.

Gröna lösningar med Jämtkraft

Just nu pågår planeringen inför bygget av Hammarbys nya klubbhus vid träningsanläggningen Årsta IP.
– Vi vill vara med och bidra till en positiv förändring och tittar därför på möjligheten att använda solenergi för uppvärmning av lokalerna och konstgräsplanen. Där är Jämtkrafts kompetens och nytänkande naturligtvis värdefullt.

För att klubben ska minska användandet av fossila bränslen i sina transporter tittar man också, tillsammans med Jämtkraft, på olika lösningar med elbilar och laddplatser.

”Väldigt engagerad partner”

Förutom värderingarna ser Henrik Kindlund flera likheter mellan Hammarby Fotboll och Jämtkraft som han tror bidrar till att samarbetet fungerar så pass bra.
– Vi båda är utmanare på våra respektive marknader, båda växer och gör väldigt många bra saker. Kärnan i Hammarbys verksamhet är relationen till våra supportrar och på samma sätt är Jämtkrafts kärna relationen till kunderna, säger han, och tillägger:
– Jämtkraft är dessutom en väldigt engagerad och aktiv partner. De skapar relationer och har ingått partnerskap med flera av våra andra partners, vilket naturligtvis är jättekul. Tillsammans är vi starka, som vi brukar säga.


Text: Josefin Svenberg

Vill ni också blir vår företagspartner?

Partnersamarbete förenar nyttan av ett starkt lokalt förankrat varumärke med en högkvalitativ produkt och en trygg administration. Tillsammans med er kan vi erbjuda kunderna attraktiva och lönsamma produkter.
Läs mer om vad vi kan erbjuda partners