Ungdomar skrev kontrakt med ÖFK hos Jämtkraft

Fullt hus hos Jämtkraft när drygt 300 ungdomar skrev kontrakt med ÖFK.

Publicerad 2019-03-20

ungdomar

Ett årskort på ÖFK:s hemmamatcher mot löftet att avstå från alkohol och droger. En av ungdomarna som kom för att signera var 14-åriga Nova Hägred.

– Jag tycker om att spela och titta på fotboll och så tycker jag att det är ett bra koncept att vara alkoholfri, sa Nova Hägred.

 

Kontrakten signerades av ÖFK:s spelare och ambassadörer Douglas Bergqvist och Sam Mensiro, som hade fullt upp under de två timmar som kontraktsskrivningen pågick.

– Jag själv har aldrig använt alkohol, tobak eller droger. Jag har sett vad det gjorde med några av mina kompisar, att det var negativt för deras liv och karriärer. Jag står definitivt bakom det här initiativet. Det är viktigt att hitta de här gränserna när man är yngre, det blir bara tuffare när man blir äldre, säger Douglas Bergqvist.

ÖFK Team 12-17 2019 är ett samarbete mellan Östersunds Fotbollsklubb (ÖFK), Jämtkraft och Region Jämtland Härjedalen – Mobilisering mot droger. Team 12–17 är en klubb där ungdomar som är mellan 12 och 17 år får fritt inträde, ståplats, på ÖFK:s hemmamatcher i allsvenskan. Förutsättningen är att de undertecknar ett avtal med ÖFK där de förbinder sig till att vara alkohol- och drogfria under hela året. I år hade ÖFK planerat för 250 årskort till medlemmarna men antalet kunde utökas tack vare Jämtkrafts sponsring.